connectingeuOp dit moment is internet niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Bedrijven hebben internet onder andere nodig voor het e-mailverkeer en het opzoeken van relaties, daarentegen hebben de consumenten internet onder andere nodig voor het onderhouden van contacten via social media en het bekijken van video’s op Youtube . Door de steeds toenemende mogelijkheden van nieuwe mobiele telefoons en de enorme vraag naar (sneller) mobiel internet is men bezig om het 4G-netwerk aan te leggen. Het 4G-netwerk is de opvolger van het huidige 3G-netwerk en zorgt voor een supersnelle mobiele internetverbinding. Om deze ontwikkeling te stimuleren en te versnellen heeft de Europese Commissie onlangs een fonds in werking gesteld; het Connecting Europe Facility.

Connecting Europe Facility: wat is het?

Met het ‘Connecting Europe Facility’ fonds hoopt de Europese Commissie investeringen in breedbandnetwerken en -diensten aan te moedigen. Door de aanleg van nieuwe en snellere breedbandnetwerken wordt er optimaal ingespeeld op de nog steeds oplopende vraag naar (sneller) internet. Daarnaast is een lange wachttijd desastreus voor een webshop of een business-to-business website, mensen haken dan af. Door de komst van glasvezel en het 4G-netwerk wordt de internetsnelheid opgeschroefd en zal de laadtijd van websites omlaag gaan. Voordat het zover is moet echter eerst geïnvesteerd worden in het netwerk om het voor iedereen bereikbaar te maken. Daarna kunnen pas de vruchten worden geplukt. Om deze ontwikkeling te versnellen is dit fonds opgericht.

Nederland

Voor de aanleg van nieuwe en snellere netwerken door bedrijven is door de Europese Commissie geld beschikbaar gesteld. Vanaf 2014 kunnen bedrijven in Nederland een aanvraag doen bij dit fonds. Het kabinet ziet dan ook grote kansen voor Nederlandse bedrijven en hoopt hiermee de aanleg van nieuwe en snellere netwerken te stimuleren.

Tags